Herkkusieni-kvinoasalaatti resepti

Herkkusieni-kvinoasalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä salaatti on hyvä lisäke esimerkiksi lihalle tai kalalle. Voit käyttää herkkusienien tilalla myös muita sieniä, jotka eivät vaadi ryöppäystä. Limen voit korvata sitruunalla tai appelsiinilla. Kvinoan voit vaihtaa riisiin tai gluteenittomiin kaurajyviin.

Ainesosat

2 dl kvinoaa
4 dl vettä
1 lime
0,5 dl öljyä
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
200 g herkkusieniä
1 punasipuli
4 (250 g) tomaattia
150 g salaattia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, limetti, ruokasuola, herkkusieni/muu viljelty sieni, sipuli, tomaatti, lehdellinen salaatti, kvinoa, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Huuhtele ja keitä kvinoa vedessä 15-20 minuuttia (tai pakkauksen ohjeen mukaan). Jäähdytä.

2. Purista limen mehu. Sekoita mehuun öljy, suola ja pippuri. Sekoita kvinoan joukkoon.

3. Puhdista ja kuutioi herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota sieniä ja sipuleita hetki pannulla öljyssä.

4. Huuhdo ja pilko tomaatit. Huuhtele ja revi salaatti.

5. Sekoita salaatti kvinoan joukkoon. Laita päälle tomaatit ja sieni-sipuliseos.