Herne-kasviskulho resepti

Herne-kasviskulho
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopea arkiruoka syntyy riisistä, kasviksista ja pakasteherneistä. Riisin sijasta voit keittää kulhoruuan pohjaksi myös gluteenitonta kaurarouhetta tai kvinoaa. Jos soijakastike sopii ruokavalioosi, voit lorauttaa sitä hieman valmiin kulhoruuan pinnalle.

Ainesosat

2 dl täysjyväriisiä
1 tl suolaa riisin keitinveteen
20 g punakaalia
3 pientä porkkanaa
2 sipulia
1 tl rypsiöljyä
200 g pakasteherneitä
0,5 nippu tuoretta persiljaa
2 rkl limemehua
Linkitetyt ruoka-aineet: riisi (vilja), ruokasuola, punakaali, porkkana, sipuli, herne, persilja, limetti, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.

2. Huuhtele ja pilko kaali pieniksi paloiksi. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota öljytilkassa pannulla n. 5 minuuttia.

4. Sulata herneet.

5. Jaa riisi neljään kulhoon. Levitä kasvikset ja herneet sektoreittain riisin päälle. Revi pinnalle runsaasti tuoretta persiljaa ja pirskottele hieman limemehua.

Reseptiin liittyviä tuotteita