Herne-kvinoavuoka resepti

Herne-kvinoavuoka
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo kasvisruoka vaatii vain vähän esivalmisteluja ja kypsyy itsekseen uunissa. Kvinoan tilalle voi vaihtaa riisiä tai gluteenitonta ruokakauraa. Herneen sijasta voi käyttää myös paistettua jauhelihaa ja broilerisuikaleita. Käytä mausteita ruokavaliosi mukaan. Ohjeella tulee kaksi pientä uunivuokaa tai yksi iso. Reseptikuvassa näkyy yksi pieni vuoka.

Ainesosat

3 dl kvinoaa
2 porkkanaa
1 punajuuri
200 g pakasteherneitä
7 dl vettä
3 dl kookosmaitoa
1 tl suolaa
1 tl rakuunaa
1 tl oreganoa
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, punajuuri, herne, vesi, ruokasuola, rakuuna, oregano, kvinoa, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Huuhtele kvinoa. Kumoa uunivuokaan.

2. Kuori, huuhtele ja raasta juurekset. Kumoa vuokaan.

3. Lisää vuokaan herneet, nesteet ja mausteet. Sekoita.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 1 tunti.

Vinkki: Voit halutessasi lisätä vuoan pinnalle maidotonta "juusto"raastetta. Lisää raaste puolen tunnin paistamisen jälkeen.