Herne-lehtikaaliwokki resepti

Herne-lehtikaaliwokki
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopeasti ja värikäs kasvisruoka valmistuu helposti. Voit käyttää ruokaan joko tuoreita herneitä tai pakasteherneitä. Lehtikaalin lehdet ovat kähäriä ja vievät paljon tilaa pannulla. Lisää niitä wokkiin pienissä erissä ja sekoita. Pian lehdistä haihtuu nestettä ja niiden tilavuus pienenee.

Ainesosat

200 g lehtikaalia
1 paprika
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
3 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
100 g gluteenitonta nuudelia (esim. riisistä)
200 g herneitä (pakaste tai tuore)
Linkitetyt ruoka-aineet: lehtikaali, paprika (vihannes), kesäkurpitsa, porkkana, ruokasuola, sitruuna, riisi (vilja), herne, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Huuhtele lehtikaali ja leikkaa kova keskiruoti pois. Revi lehdet paloiksi.

2. Pese paprika ja kesäkurpitsa. Pilko paksuiksi tikuiksi.

3. Kuori ja huuhtele porkkana. Pilko pieniksi tikuiksi.

4. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvikset ja wokkaa napakoiksi 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.

5. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä wokkiin.

6. Jos käytät pakasteherneitä, sulata herneet ja lisää wokkiin. Jos käytät tuoreita herneitä, voit lisätä ne sellaisenaan wokkiin.