Hernekeitto resepti

Hernekeitto
Keitot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kaupasta saa valmista hernekeittoa, jota on helppo lämmittää nopeasti. Kannattaa kuitenkin kokeilla hernekeiton valmistamista joskus myös itse. Kuivatuista herneistä se käy yllättävänkin helposti. Mausta oma ruokavaliosi ja mieltymyksesi huomioiden. 

Ohjeesta tulee n. 2,5 litraa hernekeittoa.

Ainesosat

500 g kuivattuja herneitä
2 l vettä
1 lihaliemikuutio (tarkista sopivuus ruokavalioosi)
250 g jauhelihaa
1 sipuli
1,5 tl suolaa
1 tl kuivattua meiramia
1,5 rkl sinappia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiivauute, nauta/härkä, sipuli, ruokasuola, meirami, sinappi/sinapinsiemen, herne

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
9
kpl

1. Aloita valmistelut edellisenä päivänä. Laita herneet kattilaan. Lisää vettä niin, että sitä on monta senttiä herneiden yläpuolella. Liota yön yli.

2. Seuraavana päivänä siivilöi vesi pois. Voit vielä huuhdella herneet juoksevan veden alla.

3. Laita vesi, herneet ja lihaliemikuutio kattilaan. Laita kiehumaan.

4. Ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli pannulla. Mausteet voit sekoittaa jauhelihan sekaan.

5. Kun hernekeitto kiehuu, lisää loput aineet ja keitä kypsäksi. Keitto on valmista, kun herneet ovat rikkoutuneet ja keitto on saostunut.

Vinkki: Hernekeittoa kannattaa keittää kerralla suurempi määrä ja laittaa osa pakastimeen.

Reseptiin liittyviä tuotteita