Hillosilmäpikkuleivät resepti

Hillosilmäpikkuleivät
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä munattomat, vehnättömät ja gluteenittomat pikkuleivät ovat vain muutamista raaka-aineista tehtyjä ja hauraita. Anna niiden jäähtyä hyvin, ennen kuin siirrät niitä. Käytä omaan ruokavalioon sopivaa ja mieluista paistonkestävää hilloa: vadelmaa, mustikkaa, omenaa, appelsiinia, luumua...

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
2,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl vanilliinisokeria (voi jättää myös pois)
Päälle: ruokavalioon sopivaa paistonkestävää hilloa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja kuivat aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi.

2. Anna taikinan levätä muovikelmuun käärittynä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

3. Jaa taikina kahtia ja muotoile molemmista tanko. Leikkaa kumpikin tanko n. 10 palaan.

4. Muotoile palat palloiksi. Nosta pallot leivinpaperin päälle pellille ja litistä vähän. Tee pikkuleipiin sormella kuoppa. Lusikoi kuoppiin pieni määrä paistonkestävää hilloa.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

6. Anna jäähtyä kunnolla, jotta pikkuleivät ehtivät kovettua. Ne ovat jäähtyneinäkin hauraita.