
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Gluteenittomasta ja munattomasta kääretorttutaikinasta syntyy helposti täytekakku, joka yllättää kakun leikkaajan. Kakun väliin voit laittaa mitä tahansa ruokavalioosi sopivaa hilloa. Kakkutaikinassa käytetään kananmunan sijasta aquafabaa, joka koostuu vedestä ja kikherneestä.
Ainesosat
Pohja: | |
2 dl | gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta |
0,5 dl | perunajauhoja |
1 dl | sokeria |
1,5 tl | leivinjauhetta |
2,5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
0,5 dl | rypsiöljyä |
3 rkl | aquafabaa |
Täyte: | |
1 dl | hilloa (esim. mustaherukka) |
Koristelu: | |
1 | appelsiini |
1 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet. Yhdistä toisessa kulhossa neste, öljy ja aquafaba. Yhdistä nesteet kuiviin aineisiin kevyesti vispilällä sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille.
2. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
3. Vedä valmis kakkupohja leivinpapereineen pois pelliltä. Levitä pohjalle heti hilloa. Leikkaa levy terävällä veitsellä noin 3 senttiä leveiksi suikaleiksi.
4. Ota yksi suikale ja pyöritä se spiraaliksi siten, että hillopuoli rullautuu sisälle. Laita spiraali pystyyn tarjoilulautaselle, jolloin kuvio näkyy ylöspäin. Ota seuraava suikale ja jatka pyörittämistä edellisen jatkeeksi. Tee samoin lopuille suikaleille. Näin syntyy pyöreä kakku.
5. Nosta kakku jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
6. Valmistele koristeet. Kuori appelsiini. Aseta kuorittu appelsiini leikkuulaudalle ja poista vaalea kalvot appelsiinin ympäriltä veitsellä leikaten. Ota appelsiini käteen ja leikkaa lohkot varoen ulos kalvojen välistä.
7. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Levitä vaahto kakun reunoille ja päälle. Koristele appelsiinilohkoilla. Halutessasi voit murustella kakun päälle ruokavalioosi sopivia keksejä.