Hillotäytekakku resepti

Hillotäytekakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Gluteenittomasta ja munattomasta kääretorttutaikinasta syntyy helposti täytekakku, joka yllättää kakun leikkaajan. Kakun väliin voit laittaa mitä tahansa ruokavalioosi sopivaa hilloa. Kakkutaikinassa käytetään kananmunan sijasta säilykekikherneen lientä. Valuta liemi kikhernetölkistä ja käytä kikherneet johonkin ruokaan.

Ainesosat

Pohja:  
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
0,5 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
0,5 dl rypsiöljyä
3 rkl säilykekikherneen lientä
Täyte:  
1 dl hilloa (esim. mustaherukka)
Koristelu:  
1 appelsiini
1 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, mustaherukka, appelsiini, riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, merisuola, rypsiöljy, kikherne, soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, E473, E472b, sitruuna, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita kuivat aineet. Yhdistä toisessa kulhossa neste, öljy ja säilykekikherneen liemi. Yhdistä nesteet kuiviin aineisiin kevyesti vispilällä sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

2. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

3. Vedä valmis kakkupohja leivinpapereineen pois pelliltä. Levitä pohjalle heti hilloa. Leikkaa levy terävällä veitsellä noin 3 senttiä leveiksi suikaleiksi.

4. Ota yksi suikale ja pyöritä se spiraaliksi siten, että hillopuoli rullautuu sisälle. Laita spiraali pystyyn tarjoilulautaselle, jolloin kuvio näkyy ylöspäin. Ota seuraava suikale ja jatka pyörittämistä edellisen jatkeeksi. Tee samoin lopuille suikaleille. Näin syntyy pyöreä kakku.

5. Nosta kakku jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

6. Valmistele koristeet. Kuori appelsiini. Aseta kuorittu appelsiini leikkuulaudalle ja poista vaalea kalvot appelsiinin ympäriltä veitsellä leikaten. Ota appelsiini käteen ja leikkaa lohkot varoen ulos kalvojen välistä.

7. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Levitä vaahto kakun reunoille ja päälle. Koristele appelsiinilohkoilla. Halutessasi voit murustella kakun päälle ruokavalioosi sopivia keksejä.