Hirssi-banaanirieskat resepti

Hirssi-banaanirieskat
Suolaiset leivät
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näitä munattomia, maidottomia, vehnättömiä ja gluteenittomia rieskoja voi tuunata vaihtamalla tilalle jotkut toiset pienet hiutaleet tai toisen kasvijuoman tai maidon, oma ruokavalio huomioiden.

Banaanisose sitoo aineksia yhteen kananmunan sijaan.

Ainesosat

2 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
3 dl hirssihiutaleita
0,25 tl suolaa
1 dl banaanisosetta
1 banaani pieninä kuutioina
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, banaani, vesi, soijapapu, ruokosokeri, E471, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute, hirssi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita neste ja kuivat aineet.

2. Muusaa keskikokoinen banaani ja lisää sose taikinaan. Lusikalla sekoittaminen riittää.

3. Pilko toinen banaani pieniksi kuutioiksi ja kääntele taikinan joukkoon.

4. Ota taikinasta nokareita pellille ja tasoita ne ohuiksi rieskan mallisiksi pieniksi kiekoiksi.

5. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia rieskan paksuudesta riippuen. Tarjoa heti lämpimänä.