Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Peltileipä, jossa on käytetty hirssiä, kauraa ja riisiä. Tarjoa heti uunilämpimänä levitteen kanssa ja pakasta yli jääneet. Taikinan nesteenä voit käyttää ruokavaliosi mukaan myös maitoa tai kasvijuomaa.
Ainesosat
| 80 g | perunahiutaleita |
| 1 dl | hirssihiutaleita |
| 0,25 tl | suolaa |
| 1 l | vettä |
| 1 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
| 2 dl | täysjyväriisijauhoja |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, vesi, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, hirssi, gluteeniton kaura, riisijauho
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl
1. Sekoita hyvin keskenään perunahiutaleet, hirssihiutaleet, suola ja vesi. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Lisää jauhot seokseen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä valmis leipä leivinliinalla. Leikkaa leipä paloiksi veitsellä tai saksilla.



