Hirssi-kaura-riisipeltileipä resepti

Hirssi-kaura-riisipeltileipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Peltileipä, jossa on käytetty hirssiä, kauraa ja riisiä. Tarjoa heti uunilämpimänä levitteen kanssa ja pakasta yli jääneet. Taikinan nesteenä voit käyttää ruokavaliosi mukaan myös maitoa tai kasvijuomaa.

Ainesosat

80 g perunahiutaleita
1 dl hirssihiutaleita
0,25 tl suolaa
1 l vettä
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 dl täysjyväriisijauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, hirssi, gluteeniton kaura, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl

1. Sekoita hyvin keskenään perunahiutaleet, hirssihiutaleet, suola ja vesi. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Lisää jauhot seokseen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

3. Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä valmis leipä leivinliinalla. Leikkaa leipä paloiksi veitsellä tai saksilla.