Hirssi-perunaleivät resepti

Hirssi-perunaleivät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Näistä leivistä paistuu ihanan pehmeitä. Taikina jää pellille lusikoitaessa keoiksi, mutta leviää uunissa rieskamaisiksi leiviksi. Voit vaihtaa hirssihiutaleiden tilalle myös gluteenittomia kaurahiutaleita tai riisihiutaleita. Leivät maistuvat sekä uunituoreina että kylminä.

Ainesosat

1 pussi (70 g) perunasosehiutaleita
5 dl kylmää vettä
2 dl kiehuvaa vettä
3 dl hirssihiutaleita
1 rkl paahdettuja pellavansiemeniä
3 rkl siirappia
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
0,5 dl öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hirssi, siirappi, ruokasuola, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, pellavansiemen, hiiva, E491, psylliumsiemen, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
18
kpl

1. Mittaa perunasosehiutaleet kulhoon. Lisää joukkoon kylmä ja kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi.

2. Lisää soseeseen muut taikinan ainekset. Anna turvota 10 minuuttia.

3. Nostele taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Muotoile halutessasi vedellä kastelluin käsin.

4. Kohota 20 minuuttia.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.