Hirssipeltileipä resepti

Hirssipeltileipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Peltileipä on helppo tehdä. Tarjoa leivät tuoreeltaan levitteen kanssa ja pakasta yli jääneet. Taikinan nesteenä voit käyttää ruokavaliosi mukaan myös maitoa tai kasvijuomaa.

Ainesosat

80 g perunahiutaleita
1 dl hirssihiutaleita
0,25 tl suolaa
1 l vettä
1 dl hirssijauhoja
2 dl täysjyväriisijauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: hirssi, ruokasuola, vesi, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl

1. Sekoita hyvin keskenään perunahiutaleet, hirssihiutaleet, suola ja vesi. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Lisää jauhot seokseen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

3. Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä valmis leipä leivinliinalla. Leikkaa leipä paloiksi veitsellä tai saksilla.