Hirvi-kesäkurpitsapihvi resepti

Hirvi-kesäkurpitsapihvi
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hirvenjauheliha saa näissä pihveissä seurakseen kesäkurpitsaa ja bataattisosetta. Ohjeella tulee n. 12 pihviä.

Pihveihin kannattaa valita melko kiinteä bataattisose. Voit valmistaa sen helposti itse: Kuori ja paloittele keskikokoinen bataatti. Laita bataattipalat kattilaan ja mittaa vettä päälle, kunnes palat peittyvät. Keitä kypsäksi n. 15 minuuttia. Valuta vesi pois. Soseuta sauvasekoittimella.

Tarjoile pihvit esimerkiksi perunasoseen ja paahdettujen juuresten kanssa. Reseptikuvassa näkyy paahdettuja porkkanoita ja ruusukaalia.

Ainesosat

0,5 pieni kesäkurpitsa
250 g hirvenjauhelihaa
1 dl bataattisosetta
2 rkl maissijauhoja
2 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: kesäkurpitsa, hirvi, bataatti, ruokasuola, maissijauho, rypsiöljy, valkosipuli, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese kesäkurpitsa ja raasta karkeaksi raasteeksi. Reseptiin tarvitaan n. 2 dl kesäkurpitsaraastetta. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois.

2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Sekoita huolellisesti.

3. Ota taikinasta paloja ja pyörittele palloksi. Taputtele pihveiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.