Hirvi-kesäkurpitsapihvi resepti

Hirvi-kesäkurpitsapihvi
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hirvenjauheliha saa näissä pihveissä seurakseen kesäkurpitsaa ja bataattisosetta. Kesäkurpitsan tilalla voit käyttää myös esimerkiksi munakoisoa tai porkkanaa. Bataattisoseen voit vaihtaa toiseen kasvissoseeseen. Ohjeella tulee n. 12 pihviä.

Ohje: Anne Luukkonen

Ainesosat

0,5 kesäkurpitsa
250 g hirvenjauhelihaa
1 dl bataattisosetta
2 rkl maissijauhoja
2 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: kesäkurpitsa, hirvi, bataatti, ruokasuola, maissijauho, rypsiöljy, valkosipuli, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese kesäkurpitsa ja raasta karkealla terällä raasteeksi. Tähän reseptiin tarvitaan n. 2 dl kesäkurpitsaraastetta. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois.

2. Mittaa kaikki ainekset sekoitusastiaan ja sekoita huolellisesti. Mausta oman makusi mukaan.

3. Nostele reiluja ruokalusikallisia leivinpaperin päälle. Taikinasta niitä tulee noin 12 pihviä. Kostuta kädet vedellä ja muotoile taikinakeot kevyesti pyöreiksi palloiksi ja painele noin sentin paksuisiksi pihveiksi.

4. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Nostele varovasti tarjolle, sillä pihvit ovat hauraita.