Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Hirvenjauheliha saa näissä pihveissä seurakseen kesäkurpitsaa ja bataattisosetta. Ohjeella tulee n. 12 pihviä.
Pihveihin kannattaa valita melko kiinteä bataattisose. Voit valmistaa sen helposti itse: Kuori ja paloittele keskikokoinen bataatti. Laita bataattipalat kattilaan ja mittaa vettä päälle, kunnes palat peittyvät. Keitä kypsäksi n. 15 minuuttia. Valuta vesi pois. Soseuta sauvasekoittimella.
Tarjoile pihvit esimerkiksi perunasoseen ja paahdettujen juuresten kanssa. Reseptikuvassa näkyy paahdettuja porkkanoita ja ruusukaalia.
Ainesosat
| 0,5 | pieni kesäkurpitsa |
| 250 g | hirvenjauhelihaa |
| 1 dl | bataattisosetta |
| 2 rkl | maissijauhoja |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 0,5 tl | suolaa |
| ripaus | mustapippuria |
Valmistusohje
1. Pese kesäkurpitsa ja raasta karkeaksi raasteeksi. Reseptiin tarvitaan n. 2 dl kesäkurpitsaraastetta. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois.
2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Sekoita huolellisesti.
3. Ota taikinasta paloja ja pyörittele palloksi. Taputtele pihveiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.


