Hunaja-graavilohi resepti

Hunaja-graavilohi
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmista hunajaista graavilohta esimerkiksi joulupöytään. Graavilohi maistuu myös leivän päällä tai salaatissa.

Ohje: Hunajainen Sam

Ainesosat

800 g fileoitua kirjolohta
4 rkl hienoa merisuolaa
0,5 rkl valkopippuria
1 tl juoksevaa hunajaa
1 dl tuoretta tilliä
Linkitetyt ruoka-aineet: kirjolohi, merisuola, valkopippuri, tilli, hunaja

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl

1. Pyyhi kalan pinta kuivaksi talouspaperilla. Sekoita merisuola ja hienoksi rouhittu valkopippuri keskenään ja hiero kalapalat kauttaaltaan seoksella.

2. Valuta juokseva hunaja ohuena raitana kalapalojen lihaisalle puolelle. Hienonna tilli ja ripottele se kalapalojen pinnalle. Halutessasi voit valella kalapalat tilkalla konjakkia tai whiskyä (n. 2 rkl).

3. Paina kalapalat vastakkain ja laita ne pieneen kulhoon kevyen painon alle. Anna kalojen maustua kulhossa jääkaapissa 1-2 vuorokauden ajan.