Hunaja-marjamuffinit resepti

Hunaja-marjamuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hunaja ja marja sopivat erinomaisesti tuomaan makua muffineihin. Vaihtele käyttämiäsi marjoja ruokavaliosi ja sesongin mukaan.

Muokattu ohjeesta: Hunajainen Sam

Ainesosat

4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
0,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
2,5 dl appelsiinimehua
1 kananmuna
1 dl juoksevaa hunajaa
60 g maidotonta margariinia
200 g pakastemustikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, appelsiini, kananmuna, mustikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, hunaja, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
25
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää neste, muna, hunaja ja sulatettu rasva.

3. Kääntele mustikat taikinaan. Sekoita mahdollisimman vähän.

4. Jaa taikina muffinivuokiin. Jos sinulla on muffinipelti, voit laittaa vuoat pellin koloihin.

5. Paista 225-asteisessa uunissa 15-25 minuuttia. Paistoaika riippuu käyttämäsi vuoan koosta. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla: jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista.