Hunajaiset uunijuurekset resepti

Hunajaiset uunijuurekset
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Uunijuurekset ovat sesonkiruokaa syksystä pitkälle talveen. Nämä uunijuurekset maustetaan hunajalla ja timjamilla. Juurekset maistuvat esimerkiksi pääruuan lisukkeena. Jos paahdettuja juureksia jää yli, voit soseuttaa niistä levitteen leivälle.

Ainesosat

500 g porkkanaa
250 g palsternakkaa
500 g lanttua
3 rkl rypsiöljyä
1,5 rkl juoksevaa hunajaa
0,75 tl suolaa
1 rkl timjamia
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, palsternakka, lanttu, ruokasuola, timjami, rypsiöljy, hunaja, polydekstroosi, vesi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori, huuhtele ja pilko juurekset. Porkkanat voit leikata esimerkiksi sormen paksuisiksi tangoiksi, palsternakat paksuiksi lanteiksi ja lantut tikuiksi.

2. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, suola ja timjami. Kumoa juurekset kulhoon ja sekoita.

3. Levitä juurekset leivinpaperilla vuoratulle pellille.

4. Paahda 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Sekoita muutaman kerran paiston aikana. Kokeile kypsyys haarukalla.