Itävaltalainen omenakakku resepti

itävaltalainen omenakakkku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Omenasose tekee kuivakakusta mehevän. Kakku kestää hyvin myös pakastamista.

Ainesosat

150 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
1 dl omenasosetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
Vuokaan:  
  maidotonta margariinia
  korppujauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, omena, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, kaneli, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon omenasose sekä kuivat aineet.

2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Lusikoi taikina vuokaan.

3. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla: Paina tikku keskelle kakkua ja vedä pois. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista.