Jäälauttapiirakka resepti

Jäälauttapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Jäälauttapiirakka on saanut nimensä ulkomuodostaan. Pinta halkeilee uunissa kuin jäälautta. Marenkikuorrutuksen alta paljastuu tummaa suklaata.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl vettä
170 g maidotonta tummaa suklaata
3 valkuaista
2 dl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, kananmuna, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, vesi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokerit.

2. Sekoita keltuaiset yksitellen joukkoon.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

4. Lisää neste. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.

5. Pilko suklaa veitsellä paloiksi. Ripottele taikinan päälle. Voit kevyesti painella palasia taikinan sisään.

6. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Levitä suklaan päälle.

7. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja paloittele.