Jauheliha-juureskastike resepti

Jauheliha-juureskastike
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Maukas jauhelihakastike höystettynä juureksilla. Voit käyttää syyssadon juureksia vaihdellen, esimerkiksi porkkanaa, lanttua, puna-, kelta-, valko- tai mustajuurta. Eri juureksia vaihtelemalla kastike on aina eri makuista. Jos et ole aiemmin käyttänyt jotakin tiettyä juuresta, aloita pienellä määrällä, jotta saat kiinni sen mausta. Esimerkiksi mustajuuri voimakas maultaan, joten laita sitä alkuun varovasti. Seuraavalla kerralla voit ehkä laittaa jo enemmän.

Käytä ruokavalioon ja mieltymyksiin sopivia mausteita: pippureita, yrttejä tai vaikka jauhelihamausteseosta, jos se sopii. Lue maustesekoitusten ja liemikuutioiden ainesosaluettelot tarkkaan, jos allergiaoireet voivat olla vaikeita. Nesteenä voit käyttää myös tomaattimurskaa.

Ainesosat

200 g porkkanaa
150 g keltajuurta
1 sipuli
2 tl öljyä
1 tl suolaa
2 tl basilikaa
2 tl oreganoa
2 tl mustapippuria
700 g naudan jauhelihaa
4-5 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. riisistä)
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, keltajuuri, sipuli, ruokasuola, basilika, oregano, nauta/härkä, rypsiöljy, mustapippuri, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E412, E418

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
10
kpl

1. Kuori ja huuhtele juurekset. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää sekaan juurekset ja hieman mausteita. Anna hautua hetken aikaan. Siirrä kulhoon.

3. Kypsennä jauheliha ja mausta hieman.

4. Lisää jauhelihan joukkoon juurekset. Hauduttele hetki.

5. Lisää ruoka"kerma" ja kuumenna kastike. Tarkista maku. Tarjoa esimerkiksi ruokavalioon sopivan pastan ja salaatin kera.