Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Jauhelihapyörykkätaikinaan voi sekoittaa erilaisia ruokavalioon sopivia kasviksia. Ne tuovat väriä, makua ja rakennetta. Taikinasta tulee noin pientä 30 pyörykkää.
Ainesosat
1 | porkkana |
1 | pieni sipuli |
400 g | jauhelihaa |
0,75 tl | suolaa |
2 tl | kuivattua timjamia |
0,25 tl | mustapippuria |
2 rkl | perunakuitua |
0,75 dl | vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
porkkana, sipuli, nauta/härkä, ruokasuola, timjami, vesi, mustapippuri, peruna (juures)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuori ja pilko sipuli.
2. Sekoita juuresraasteeseen jauheliha, mausteet, perunakuitu ja vesi. Turvota n. 10 minuuttia.
3. Pyörittele taikinasta tanko kostean leikkuulaudan päälle. Jaa taikina tasakokoisiin paloihin ja pyörittele pyöryköiksi.
4. Paista 200-asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla pellillä noin 20 minuuttia.