Jauheliha-keltajuuripiirakka resepti

Jauheliha-keltajuuripiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmista suolainen piirakka esimerkiksi kahvipöytään tai illanistujaisiin. Täytteessä käytetty soijajugurttivalmiste hyydyttää täytettä kananmunan tapaan. Lisää soijajugurttivalmisteeseen halutessasi mausteita, esimerkiksi pippuria, chiliä tai paprikajauhetta. Keltajuuren tilalla voit käyttää myös muita juureksia. Kokeile vaikkapa porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa tai naurista.

Ainesosat

Pohja:  
4 dl gluteenittomia kaurajauhoja
75 g maidotonta "juusto"raastetta
150 g maidotonta margariinia
2 rkl kylmää vettä
Täytteet:  
2 (250 g) keltajuurta
300 g jauhelihaa (esim. naudasta)
1 tl suolaa
0,5 nippua tuoretta timjamia
3 dl maidotonta soija"jugurttia"
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, keltajuuri, nauta/härkä, ruokasuola, timjami, gluteeniton kaura, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys, rypsiöljy, palmuöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, soijapapu, rypälesokeri, E333, E440, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita kulhossa jauhot ja "juusto". Nypi rasva joukkoon. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi.

2. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja laidoille.

3. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

4. Valmista täytteet. Kuori ja raasta keltajuuri.

5. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle jauheliha ja keltajuuri. Jauhelihasta irtoava rasva riittää paistorasvaksi. Paista, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta suolalla.

6. Huuhtele timjami. Leikkaa puiset varret pois. Jätä halutessasi muutama varsi koristeeksi. Silppua ja levitä yrtti esipaistetulle piirakkapohjalle.

7. Levitä vuokaan jauheliha-keltajuuriseos. Kaada päälle tasainen kerros "jugurttia".

8. Paista 200-asteisessa uunissa vielä 35 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.