Jauheliha-punajuurikastike resepti

Jauheliha-punajuurikastike
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Punajuuri tuo mukavaa vaihtelua perinteiseen jauhelihakastikkeeseen. Tarjoa kastike esimerkiksi perunasoseen, keitetyn riisin tai ruokavalioon sopivan spagetin kanssa.

Ainesosat

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso punajuuri
300 g naudan jauhelihaa
2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
5-7 dl vettä
0,5 lihaliemikuutio (tarkista ainesosat)
2-3 tl tomaattipyrettä
0,5 tl mustapippuria
2 tl tuoretta timjamia
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, punajuuri, nauta/härkä, vesi, hiivauute, tomaatti, timjami, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi.

2. Ruskista jauheliha pannulla.

3. Lisää pannulle sipulit ja ja punajuuret. Kypsennä seosta 5-10 minuuttia välillä sekoittaen.

4. Sekoita jauhot ja vesi kulhossa. Kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita kastiketta hiljalleen 5 minuuttia. Lisää liemikuutio, tomaattipyre ja mustapippuri. Anna hautua 10 minuuttia pienellä lämmöllä välillä sekoittaen.

5. Mausta kastike timjamilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.