Jauheliha-riisimuffinit resepti

Jauheliha-riisimuffinit
Suolaiset leivät
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maistuva suolainen tarjottava illanistujaisiin tai arkisempiin välipalahetkiin. Voit vaihtaa jauhelihan myös broilerisuikaleisiin.

Ainesosat

Taikina:  
25 g tuorehiivaa
2,5 dl vettä
1 tl psylliumia
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
2,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
100 g maidotonta margariinia
Täyte:  
1 dl riisiä
1 sipuli
1 tl rypsiöljyä
250 g jauhelihaa
1 dl maidotonta "juusto"raastetta
0,5 tl valkosipulijauhetta
1 dl ketsuppia
1 tl pizzamaustetta
1 tl kuivattua persiljaa
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: hiiva, vesi, ruokasuola, kananmuna, riisi (vilja), sipuli, nauta/härkä, valkosipuli, tomaatti, persilja, valkopippuri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), psylliumsiemen, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, sokerijuurikaskuitu, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, oregano, basilika, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista taikina. Liota hiiva lämpimään veteen. Sekoita mukaan psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.

2. Lisää suola, muna, jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä margariini. Jätä taikina kohoamaan n. 15 minuutiksi.

3. Valmista täyte. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla öljyä, kuullota sipuli ja ruskista jauheliha. Lisää muut täytteen ainekset ("juuston" voit jättää myös muffinssien päälle ripoteltavaksi).

4. Voitele 12-koloinen muffinipelti ja lisää jokaiseen koloon pehmeää taikinaa. Voit lisätä sormiisi hieman gluteenitonta jauhoseosta, jotta pehmeän taikinan levittäminen onnistuu helpommin.

5. Lisää täytettä 1,5 rkl jokaiseen muffinikoloon. Laita päälle "juusto"raastetta, jos et sekoittanut sitä jo täytteen joukkoon. Paista muffineja 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.