Jauhelihakastike resepti

Jauhelihakastike
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopea ja helppo arkiruoka, jonka joukkoon on helppo laittaa kasviksia. Porkkanan tilalle voit laittaa myös punajuurta, sieniä tai tomaatteja. Tee kerralla isompi määrä ja pakasta osa rasioissa. Tarjoile kastike esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai ruokavalioon sopivan pastan kanssa.

Ainesosat

1 sipuli
3 porkkanaa
300 g jauhelihaa (esim. naudasta)
3-4 dl vettä
0,75 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, porkkana, nauta/härkä, vesi, ruokasuola, valkopippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.

2. Lisää kuumalle pannulle jauheliha ja sipulit. Paista, kunnes jauheliha on ruskeaa. Lisää porkkanaraaste ja paista vielä 5 minuuttia.

3. Lisää vesi ja keitä 10 minuuttia. Mausta haluamillasi mausteilla.

Reseptiin liittyviä tuotteita