Jauhelihamureke resepti

Jauhelihamureke
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kananmunaton ja gluteeniton jauhelihamureke pellavansiemenrouhetta hyödyntäen. Nopea ja vaivaton arkiruoka! Halutessasi voit lisätä mureketaikinaan myös pieniä kasvispaloja esim. parsakaalista, paprikasta tai tomaatista. Mitä pienemmäksi pilkot kasvikset, sitä paremmin ne uppoavat taikinaan. Kuvassa kasvispalat ovat melko suuria. Voit maustaa ruokavalioon ja makuun sopivilla mausteilla. Murekkeeseen sopii hyvin myös esim. ruokalusikallinen sinappia tai ketsuppia, jos ne ovat sallittujen tuotteiden joukossa.

Ainesosat

1 iso sipuli
100 g paprikaa (tai muuta kasvista)
700 g naudan jauhelihaa
4 rkl pellavansiemenrouhetta
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
1-2 tl basilikaa
1-2 tl oreganoa
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, paprika (vihannes), nauta/härkä, ruokasuola, basilika, oregano, pellavansiemen, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja pilko paprika. Enemmän suutuntumaa saa isommilla palasilla, mutta ainakin lapsille pienenpieneksi silputut kasvikset maistuvat usein ruuassa paremmin.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta mureketaikina haluamillasi mausteilla.

3. Ota voideltu tai leivinpaperilla vuorattu uunivuoka ja muotoile sinne mureketaikinasta kaksi pötköä.

4. Paista mureketta 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.