Jauhelihapihvit juuresraasteella resepti

Jauhelihapihvit juuresraasteella
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Lisää jauhelihataikinaan juuresraastetta. Saat makua ja huomaamatta vähän lisäkasviksia ruoka-annokseen. Porkkanan tilalla voit käyttää esimerkiksi palsternakkaa, lanttua, naurista tai punajuurta. Ruohosipulin voit vaihtaa esimerkiksi basilikaan, oreganoon, tilliin tai rosmariiniin.

Ainesosat

1 porkkana
0,5 dl tuoretta ruohosipulia
400 g naudan jauhelihaa
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa (tai tuoretta n. 0,5 dl)
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, ruohosipuli, nauta/härkä, ruokasuola, basilika, gluteeniton kaura, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori, pese ja raasta porkkana. Pese ja hienonna ruohosipuli.

2. Sekoita jauhelihan joukkoon porkkanaraaste, ruohosipuli, jauhot ja mausteet.

3. Voit paistaa jauhelihapihvit joko paistinpannulla kypsäksi asti, n. 3 min/puoli tai uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Huomaa, että jauhelihapihvin halkaisija pienenee hieman paistamisen aikana.