Jauhelihapizza resepti

Jauhelihapizza
Liha- ja kanaruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ohjeesta tulee yksi pellillinen. Ohjeessa on maidoton juustovalmiste. Jos maito sopii ruokavalioosi, voit  käyttää myös tavallista juustoa. Vaihtele täytteitä ruokavaliosi mukaan.

Ainesosat

Taikina:  
2 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
3,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1,25 dl täysjyväriisijauhoa
Täyte:  
600 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 sipulia
400 g tomaattimurskaa
1 rkl pizzamaustetta
250 g maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, nauta/härkä, sipuli, tomaatti, hiiva, E491, rypsiöljy, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, mustapippuri, oregano, basilika, valkosipuli, kookosöljy, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista taikina. Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon. Sekoita siihen hiiva, suola ja öljy.

2. Lisää jauhoja pikkuhiljaa koko ajan hyvin sekoittaen. Kun taikina alkaa irrota kulhosta, jauhoja on tarpeeksi.

3. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi ja nosta papereineen pellille. Jätä kohoamaan liinan alle.

4. Valmista täyte. Ruskista jauheliha ja mausta se haluamillasi mausteilla. Kuori sipulit. Halkaise ne ja leikkaa ohuita siivuja.

5. Kaada tomaattimurska pohjan päälle ja levitä tasaisesti joka paikkaan. Lisää jauheliha ja sipulisuikaleet

6. Ripottele päälle pizzamauste ja "juusto"raaste.

7. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Kun "juusto" ja pohja on saanut vähän väriä, pizza on valmista.