Liha- ja kanaruuat
Suolaiset välipalat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Jauheliharullat ilahduttavat kahvipöydässä tai välipalana retkellä. Voitaikina, lehtitaikina tai suolaiseen leivontaan tarkoitettu muu kaulittava taikina sopii ohjeeseen.
Ainesosat
1 | sipuli |
400 g | naudan jauhelihaa |
1 tl | suolaa |
1 tl | yrttimaustetta |
1 tl | paprikajauhetta |
0,5 tl | mustapippuria |
150 g | maidotonta tuore"juustoa" |
400 g | valmistaikinaa (esim. piirakkataikina) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, nauta/härkä, ruokasuola, paprikajauhe, vesi, rapsiöljy, kookosöljy, kaura (vilja), perunatärkkelys(jauho), peruna (juures), E440, omenahappo, maitohappo, valkosipuli, basilika, viherpippuri, oregano, timjami, rosmariini, rosepippuri, karhunlaukka, mustapippuri, vehnä (vilja), ruokosokeri, ruis (vilja), sakkaroosi, maltodekstriini, palmuöljy, rypsiöljy, luontaisen kaltainen aromi, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E450
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl
1. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulit . Mausta ja lisää tuore"juusto". Sekoita, kunnes "juusto" on sulanut.
2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Lisää täyte tasaisesti taikinan päälle. Jätä yläreunaan sentin verran tyhjää.
3. Rullaa taikina. Jätä saumakohta alle ja paina rullaa kevyesti.
4. Leikkaa n. 2 sentin kokoisiksi paloiksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Paina rullia kämmenellä hieman littanammiksi.
5. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.