Joulutortut resepti

Joulutortut
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä jouluherkut leivotaan puolikuun muotoon. Kokeile täytteenä myös muita hedelmäsoseita tai mausta luumusose ripauksella kanelia. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella tortut sillä.

Ohje: Keliakialiitto ry

Ainesosat

Taikina:  
1,5 dl perunahiutaleita
1,5 dl vettä
200 g maidotonta margariinia
4-5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Täyte:  
1,5-2 dl luumusosetta
Voitelu:  
1 rkl siirappia
0,5 dl kiehuvaa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, luumu, siirappi, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista taikina. Mittaa perunahiutaleet ja vesi kulhoon. Anna turvota hetki.

2. Nypi joukkoon rasva ja jauhot. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa kelmun alla n. 20 minuuttia.

3. Kauli taikina levyksi käyttäen apuna jauhoja tai jauhotettua muovikelmua.

4. Ota taikinasta pyöreällä muotilla levyjä.

5. Jaa täytettä kahta lusikkaa apuna käyttäen pyörylöiden keskelle. Taita tortut kiinni puolikuun muotoon. Painele vedessä kostutetuin käsin reunoja, jotta ne eivät aukea uunissa.

6. Voitele tortut siirappivedellä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.