Juures-nakkivuoka resepti

Juures-nakkivuoka
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopea ja vaivaton arkiruoka, johon voit "hukata" viikon aikana kertyneitä kasviksia. Nakin sijaan voit käyttää lihaa, kanaa, kalaa tai tehdä kasvisversion. Mausta omaan ruokavalioon ja mieltymyksiin sopivilla mausteilla.

Ainesosat

200 g punajuurta
500g perunaa
300 g porkkanaa
280 g nakkeja
0,5 dl rypsiöljyä
2 tl kuivattuja yrttejä
1 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: punajuuri, peruna (juures), porkkana, sika, vesi, ruokasuola, E450, E316, rypsiöljy, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Esikypsennä punajuuria keittämällä niitä vedessä 15-20 minuuttia.

2. Huuhtele juurekset, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Pilko nakit. 

3. Laita juurekset ja nakit voideltuun uunivuokaan, kaada päälle hieman rypsiöljyä, lisää mausteet ja sekoita.

4. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes juurekset ovat kypsiä. Juurespalojen koosta riippuen paistamiseen menee n. 30-45 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä haarukalla: jos haarukka uppoaa juurespalaan helposti, juurekset ovat kypsiä.