Juuresgratiini resepti

Juuresgratiini
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen kasvislisäke syntyy kotimaisista juureksista, joita on hyvin saatavilla syksystä pitkälle talveen. Onnistuneen juuresgratiinin salaisuus on riittävän pitkä kypsytysaika, jotta juurekset ehtivät kypsyä kunnolla. Mausta gratiinia halutessasi kuivatuilla yrteillä, esimerkiksi timjamilla, rakuunalla tai rosmariinilla.

Ainesosat

300 g porkkanaa
300 g lanttua
300 g palsternakkaa
700 g perunaa
6 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
125 g maidotonta "juusto"raastetta
3 rkl gluteenittomia korppujauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, lanttu, palsternakka, peruna (juures), ruokasuola, vesi, gluteeniton kaura, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412, mustapippuri, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys, E471, E450, E300

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl

1. Voitele uunivuoka.

2. Kuori juurekset ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä kerroksittain vuokaan.

3. Sekoita erillisessä kulhossa "kerma", suola ja pippuri. Kumoa seos juuresten päälle.

4. Ripottele pinnalle "juusto" ja gluteeniton korppujauho.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 1 h 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Tarkkaile gratiinin pintaa paiston aikana ja peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa.