Juurespihvit resepti

Juurespihvit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Voit vaihdella juureksia ruokavaliosi ja makusi mukaan esimerkiksi porkkanaan tai palsternakkaan. Purjon voit vaihtaa yhteen pieneen sipuliin.

Ainesosat

2 kananmunaa
1 dl vettä
0,5 dl gluteenitonta korppujauhoa
1 (n. 100 g) punajuuri
1 (n. 250 g) lanttu
0,5 (n. 100 g) nauris
10 cm purjoa
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl maidotonta "juusto"raastetta
Paistamiseen: öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, vesi, punajuuri, lanttu, nauris, purjo, ruokasuola, timjami, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), peruna (juures), E471, rypsiöljy, E450, E300, E330, E331, tattari, pellavansiemen, psylliumsiemen, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon neste ja gluteenittomat korppujauhot. Anna seoksen turvota sen aikaa, kun käsittelet kasvikset.

2. Kuori ja raasta juurekset. Halkaise, huuhtele ja silppua purjo.

3. Lisää muna-korppujauhoseokseen raasteet ja purjosilppu. Lisää mausteet. Sekoita joukkoon viimeisenä jauhot  ja "juusto"raaste.

4. Paista pihvejä ohukaispannulla miedolla lämmöllä n. 2 minuuttia/ puoli. Voit paistaa pihvit myös 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Tarjoa pihvit esimerkiksi keitettyjen perunoiden, kastikkeen ja raikkaan salaatin kera.