Juuresröstit resepti

Juuresröstit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vaihtele röstin juureksia ruokavalion, mieltymystesi ja sesongin mukaan. Joukkoon sopii myös esimerkiksi omenaraaste. Voit halutessasi maustaa röstiseosta lisäämällä 0,5-1 teelusikallisella lempimaustettasi. Röstit maistuvat sellaisenaan tai muun ruuan lisukkeena.

Tästä ohjeesta tulee n. 12 röstiä (halkaisija n. 10 cm).

Ainesosat

3 isoa perunaa
1 iso porkkana
1 iso sipuli
1 kananmuna
0,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
0,5 dl maidotonta "juusto"raastetta
0,5 tl suolaa
0,5-1 tl mustapippuria
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), porkkana, sipuli, kananmuna, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), gluteeniton kaura, vesi, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys, mustapippuri, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Purista raasteista ylimääräinen neste pois joko nyrkin sisällä tai siivilän avulla. Pilko  kuorittu sipuli mieltymyksesi mukaan pieniksi tai vähän suuremmiksi kuutioiksi.

2. Sekoita kulhossa muut ainekset sekaisin. Lisää kulhoon kasvikset ja sekoita. Jauhojen tarve riippuu siitä, paljonko raasteen joukossa on nestettä.

3. Muotoile röstitaikinasta käsin pihvejä. Paista pannulla öljyssä noin 3-4 minuuttia/ puoli, kunnes röstiin tarttuu mukavasti väriä.