Juuresrulla resepti

Juuresrulla
Kasvisruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mehevä juurestäyte rullataan suolaisen kääreterttumaisen levyn väliin. Taikinalevyssä käytetään kananmunan sijasta säilykekikherneen lientä eli aquafabaa. Valuta liemi säilykekikhernetölkistä. Käytä kikherneet johonkin ruokaan.

Rullasta leikatut viipaleet sopivat hyvin esimerkiksi alkupaloiksi tai suolaisiksi naposteltaviksi. Rullasta saa leikattua noin 18 viipaletta.

Ainesosat

Täyte:  
1 porkkana
1 palsternakka
1 punajuuri
2 tl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
50 g maidotonta tuore"juustoa" (esim. soijasta)
1 dl maidotonta "juusto"raastetta
Pohja:  
2,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
2,5 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
6 rkl säilykekikherneen lientä
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, palsternakka, punajuuri, ruokasuola, paprikajauhe, rypsiöljy, mustapippuri, vesi, soijapapu, kookosöljy, rypälesokeri, maissitärkkelys, E341, E440, hapate, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, riisijauho, tattari, maissijauho, psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, ruokosokeri, E471, E340, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, kikherne

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
18
kpl

1. Valmista täyte. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi.

2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää juuresraasteet ja hauduta kannen alla 15 minuuttia.

3. Lisää pannulle mausteet, tuore"juusto" ja "juusto"raaste. Sekoita. Jätä kannen alle hautumaan.

4. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään.

5. Vatkaa nesteet kuivien aineiden joukkoon.

6. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

7. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

8. Levitä kuumalle pohjalle juurestäyte. Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä saumakohta alaspäin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Leikkaa terävällä veitsellä noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.