Juuressalaatti resepti

Juuressalaatti
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tähän salaattiin sopii mikä tahansa juures. Kastiketta voit maustaa myös erilaisilla yrteillä.

Ainesosat

800 g kiinteitä perunoita
400 g porkkanoita
200 g lanttuja
Kastike:  
1 dl rypsiöljyä
2 rkl etikkaa
3 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
4 rkl sinappia
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), porkkana, lanttu, etikka, ruokosokeri, ruokasuola, sinappi/sinapinsiemen, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Pese juurekset ja keitä ne.

2. Kuori juurekset jäähtyneenä ja kuutioi ne.

3. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Lisää kastike juureskuutioiden joukkoon.

4. Anna maustua vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.