Juusto-porkkanasosekeitto resepti

Juusto-porkkanasosekeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Porkkanasta ja sulatejuustosta keität täyteläisen sosekeiton. Saat keitosta ruokaisamman lisäämällä pinnalle esimerkiksi raejuustoa.

Ainesosat

1 kg porkkanaa
500 g jauhoisia perunoita
250 g sipulia
2 l vettä
1 tl suolaa
250 g laktoositonta sulatejuustoa
0,5 tl valkopippuria
1 rkl rakuunaa
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
2 dl laktoositonta ruokakermaa
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, peruna (juures), sipuli, vesi, ruokasuola, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, valkopippuri, rakuuna, timjami, persilja

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Kuori, huuhtele ja paloittele porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kiehauta vesi ja suola. Lisää kasvikset ja keitä kypsiksi n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla: kasvikset ovat kypsiä, kun haarukka uppoaa niihin kevyesti.

3. Lisää sulatejuusto paloina ja mausteet. Sekoita, kunnes juusto liukenee keittoon. Soseuta.

4. Lisää kerma ja kiehauta.

Reseptiin liittyviä tuotteita