Juustokakku ilman liivatetta resepti

Juustokakku ilman liivatetta
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Kananmuna ja kananmunatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Juustokakku onnistuu myös ilman liivatetta. Säilytä kakku jääkaapissa ja nosta huoneenlämpöön vasta juuri ennen tarjoilua.

Ainesosat

Pohja:  
125 g gluteenittomia pipareita
n. 90 g laktoositonta tummaa suklaata
Täyte:  
2,4 dl laktoositonta kuohukermaa
1 sitruuna
400 g laktoositonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
Koristelu: ananaspaloja
  mansikkahilloa
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, sitruuna, ruokosokeri, ananas, mansikka, riisijauho, palmuöljy, rapsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, keinotekoinen aromi, E100, E160b, siirappi, perunatärkkelys(jauho), maniokki/tapioka, maissijauho, kaneli, neilikka, inkivääri, tattari, E500/ruokasooda (leivinjauhe), kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
10
kpl

1. Rouhi keksit muruksi.

2. Sulata suklaa varoen vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita keksimuru sulan suklaan joukkoon.

3. Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) reunat kevyesti öljyllä ja pingota pohjalle leivinpaperi. Painele keksimurska vuoan pohjalle.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi.

5. Pese sitruuna. Raasta keltainen kuori raastimen hienolla terällä. Purista mehu talteen.

6. Vatkaa kerman joukkoon tuorejuusto, sokeri, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori. Täytteen koostumus on tässä vaiheessa kuohkean moussemaista.

7. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin mielellään yön yli. Kun täyte on hyytynyt, poista vuoan reunat. Koristele.