Juustokakku mustikkakiilteellä resepti

Juustokakku mustikkakiilteellä
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Maito ja maitotuotteet

Tässä herkullisessa keksipohjakakussa on valkoinen kerros maitotuotteista ja päällä marjaisa värikäs kiille. Reseptissä valkoinen vaahto on jaettu kahteen astiaan ja toiseen astiaan on sekoitettu marjajauhetta. Näin saat helposti kaksi eriväristä kerrosta kakkuun. Voit myös jättää marjajauheen pois, jolloin kakkuun tulee yksi paksu valkoinen kerros.

Ainesosat

Pohja:  
400 g gluteenittomia kaurakeksejä
150 g margariinia
Täyte:  
1 dl laktoositonta vispikermaa
6 liivatelehteä
750 g laktoositonta rahkaa
200 g laktoositonta tuorejuustoa
4 rkl sokeria
2 tl vaniljajauhetta
4 rkl vettä
1,5 rkl mustikkajauhetta (osaan täytettä)
Kiille:  
6 liivatelehteä
5 dl mustikkamehua
4 rkl vettä
1 dl mustikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokosokeri, vesi, mustikka, gluteeniton kaura, rapsiöljy, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, siirappi, vanilliini/vanilliinisokeri, ruokasuola, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E450, E322/auringonkukkalesitiini, E322/rypsilesitiini, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E330, keinotekoinen aromi, E160a, liivate-gelatiini (sika), vanilja

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
20
kpl

1. Valmista pohja. Hienonna keksit esim. vahvassa pakastuspussissa kaulimella painellen. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon.

2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Painele keksimassa vuokaan. Nosta jääkaappiin.

3. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen 5 minuutiksi.

4. Mittaa erilliseen kulhoon rahka, tuorejuusto, sokeri ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi.

5. Ota liivatelehdet likoamasta ja puristele ylimääräinen vesi pois. Kiehauta 4 rkl vettä kattilassa. Lisää liivatteet veteen ja sekoita, kunnes liivate liukenee.

6. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahka-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele sitten joukkoon kermavaahto.

7. Jos haluat kakkuun kaksi eriväristä kerrosta, jaa valkoinen täyte kahteen astiaan. Sekoita toiseen marjajauhe.

8. Levitä ensin marjajauhetäyte ja sitten valkoinen täyte vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinnat. Nosta jääkaappiin hyytymään kahdeksi tunniksi.

9. Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen 5 minuutiksi. Mittaa toiseen kulhoon mehu.

10. Ota liivatelehdet likoamasta ja puristele ylimääräinen vesi pois. Kiehauta 4 rkl vettä kattilassa. Lisää liivatteet veteen ja sekoita, kunnes liivate liukenee.

11. Kaada liivateseos ohuena nauhana mehun joukkoon koko ajan sekoittaen. Jos pinnalle kertyy paljon vaahtoa, ota se kauhalla pois. Kaada mustikkamehukiille valkoisen kerroksen päälle vuokaan. Ripottele joukkoon mustikat. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.