Juustokeksit resepti

Juustokeksit
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Rapeat ja maukkaat juustokeksit maistuvat illanistujaisissa, juustolautasella ja kastikkeeseen dipaten. Jos haluat pyöreitä keksejä, ota kaulitusta taikinalevystä pyöreällä muotilla paloja. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella keksit veden sijaan kananmunalla.

Ohjeella tulee noin 20 keksiä.

Ainesosat

100 g laktoositonta hienoa juustoraastetta
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
0,25 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
100 g maidotonta margariinia
2 rkl kylmää vettä
Pinnalle:  
  kylmää vettä
50 g laktoositonta hienoa juustoraastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokasuola, vesi, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sekoita juustoraaste, jauhoseos, suola ja leivinjauhe keskenään.

2. Nypi sekaan rasva. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi.

3. Taputtele taikina levyksi tuorekelmun päälle. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.

4. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä n. sentin paksuinen suorakaiteen mallinen levy (koko n. 16 cm x 20 cm). Voitele levy vedellä ja ripottele juustoraaste päälle.

5. Leikkaa taikinalevy pitkittäin kahtia. Leikkaa levystä poikittain noin sentin levyisiä tankoja. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle pellille.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.