Juustokierteet resepti

Juustokierteet
Suolaiset leivät
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Juustokierteiden täytteeksi sopivat myös esimerkiksi kinkkukuutiot tai tomaattimurska. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella kierteet sillä ennen paistoa.

Ainesosat

Taikina:  
25 g tuorehiivaa
3 dl vettä
0,5 tl suolaa
45 g maidotonta margariinia
6 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Täyte:  
3 rkl maidotonta margariinia
175 g maidotonta "juusto"raastetta
0,5 tl oreganoa
Linkitetyt ruoka-aineet: hiiva, vesi, ruokasuola, oregano, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
30
kpl

1. Valmista taikina. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja sulatettu rasva.

2. Lisää jauhoja sen verran, että taikinasta tulee kiinteää ja kaulittavaa.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle rasva.

4. Ripottele päälle "juusto"raaste ja yrttimausteet. Kääri rullalle.

5. Leikkaa paloiksi ja laita leikkauspuoli ylöspäin muffinivuokaan. Kohota liinan alla 20 minuuttia.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.