Juustopiirakka gluteeniton resepti

Juustopiirakka gluteeniton
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Juustoinen piirakka maistuu esimerkiksi kylmänä talvipäivänä. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kanssa.

Ohje: Semper

Ainesosat

Pohja:  
100 g maidotonta margariinia
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 kananmuna
Täyte:  
400 g laktoositonta juustoraastetta
3 kananmunaa
1 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Nypi rasva jauhoseoksen joukkoon. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.

2. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille.

3. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada seos piirakkapohjalle.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske lämpötila 175-asteeseen ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneenä.