Juustopiirakka vehnästä resepti

Juustopiirakka vehnästä
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Juustoinen piirakka maistuu esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kanssa. Tarjoa piirakkaa esimerkiksi illanistujaisissa tai brunssipöydässä.

Ohje: Raisio

Ainesosat

Pohja:  
200 g laktoositonta margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl unikonsiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl laktoositonta juustoraastetta
3 rkl vettä
Täyte:  
2 kananmunaa
2 dl laktoositonta ruokakermaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl laktoositonta juustoraastetta
200 g laktoosittomia salaattijuustokuutioita
Linkitetyt ruoka-aineet: vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, unikonsiemen, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vesi, kananmuna, paprikajauhe, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, gluteeniton kaura

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita rasva, jauhot, unikonsiemenet ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste ja kylmä vesi.

2. Painele taikina matalan vuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille.

3. Esipaista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

4. Valmista täyte. Sekoita munat, kerma, paprikajauhe ja jauhot keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste ja salaattijuustokuutiot. Kaada seos piirakkapohjalle.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja saa väriä.