Suolaiset leivät
Suolaiset välipalat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Mehevät sarvet maistuvat välipalana tai suolaisena herkkuna juhlissa. Sarvet voi täyttää kinkulla tai hienonnetuilla kasviksilla. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella sarvet kananmunalla ennen paistoa.
Ainesosat
4,5 dl | gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta |
3 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
4 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | vettä |
Voiteluun: | vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, vesi, riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kookosöljy, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, palmuöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
16
kpl
1. Sekoita kuivat ainekset ja "juusto"raaste keskenään.
2. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse jauhotetulla pöydällä pyöreiksi levyiksi. Jaa levyt taikinapyörällä tai ruokailuveitsellä kahdeksaan osaan. Kieritä sarviksi aloittaen kolmion paksusta päästä. Laita sarvet pellille sauma alaspäin ja kierrä päitä hieman sarven muotoon. Voitele valmiit sarvet vedellä.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.