
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Juustosarvet ovat pehmeitä leivonnaisia, jotka sopivat hyvin välipalaksi tai juhlapöydän pikkusuolaisiksi.
Ohje: Virtasalmen Viljatuote
Ainesosat
2 dl | laktoositonta maitoa |
30 g | tuorehiivaa |
1 rkl | sokeria |
0,25 tl | suolaa |
3,5 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
50 g | maidotonta margariinia |
150 g | laktoositonta juustoraastetta |
Voiteluun: | |
1 | kananmuna |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen.
2. Lisää seokseen sokeri, suola ja puolet jauhoista. Sekoita hyvin.
3. Lisää joukkoon loput jauhot, pehmeä rasva ja juustoraaste. Kohota taikinaa liinan alla 30 minuuttia.
4. Vaivaa taikinasta ilmat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse osat jauhotetulla alustalla pyöreiksi, halkaisijaltaan n. 30 senttisiksi levyiksi. Jaa levyt taikinapyörällä kahdeksaan osaan.
5. Kääri kolmiot rullalle leveämmästä päästä alkaen. Käännä päät sarven muotoon. Kohota sarvia leivinpaperoidulla pellille 15 minuuttia.
6. Voitele sarvet. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta.
7. Paista 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.