Juustosarvet jauhoseoksesta resepti

Juustosarvet jauhoseoksesta
Suolaiset piirakat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Juustosarvet ovat pehmeitä leivonnaisia, jotka sopivat hyvin välipalaksi tai juhlapöydän pikkusuolaisiksi.

Ohje: Virtasalmen Viljatuote

Ainesosat

2 dl laktoositonta maitoa
30 g tuorehiivaa
1 rkl sokeria
0,25 tl suolaa
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
50 g maidotonta margariinia
150 g laktoositonta juustoraastetta
Voiteluun:  
1 kananmuna
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, hiiva, ruokosokeri, ruokasuola, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, tattari, peruna (juures), pellavansiemen, psylliumsiemen

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen.

2. Lisää seokseen sokeri, suola ja puolet jauhoista. Sekoita hyvin.

3. Lisää joukkoon loput jauhot, pehmeä rasva ja juustoraaste. Kohota taikinaa liinan alla 30 minuuttia.

4. Vaivaa taikinasta ilmat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse osat jauhotetulla alustalla pyöreiksi, halkaisijaltaan n. 30 senttisiksi levyiksi. Jaa levyt taikinapyörällä kahdeksaan osaan.

5. Kääri kolmiot rullalle leveämmästä päästä alkaen. Käännä päät sarven muotoon. Kohota sarvia leivinpaperoidulla pellille 15 minuuttia.

6. Voitele sarvet. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta.

7. Paista 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.