Juustotangot resepti

Juustotangot
Suolaiset välipalat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Rouskuvia juustotankoja voi popsia sellaisenaan tai dippailla omaan ruokavalioon sopivaan kastikkeeseen. Kokeile myös pilkkoa juustotankoja salaatin päälle krutonkien tapaan. Taikinaan voi lisätä halutessaan kuivattuja yrttejä tai chilijauhetta.

Ainesosat

2,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
2 dl laktoositonta juustoraastetta
75 g maidotonta margariinia
2 rkl laktoositonta kermaa
Voiteluun:  
1 kananmuna
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
25
kpl

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja juustoraaste.

2. Nypi pehmeä rasva joukkoon ja lisää neste. Sekoita tasaiseksi. Jaa kahteen osaan.

3. Muotoile taikinasta pyöreitä palloja ja pyörittele ne pöytää vasten tangoiksi. Voitele tangot kananmunalla. Halutessasi voit ripotella vielä juustoraastetta päälle.

4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.