Kaalikääryleet resepti

Kaalikääryleet
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kaalikääryleet vaativat hieman käsityötä, mutta ovat kaiken vaivan arvoiset. Saat kääryleistä kasvisversion, kun vaihdat jauhelihan esikeitettyihin linsseihin tai soijarouheeseen. Reseptikuvan kaalikääryleet ovat juuri menossa uuniin.

Ainesosat

Kaalin keittäminen:  
600 g keräkaalia
2 l vettä
2 tl suolaa
Täyte:  
0,5 dl puuroriisiä
0,5 sipulia
250 g jauhelihaa
80 g kaalisilppua
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl meiramia
Vuoan voitelu:  
1 rkl öljyä
Päälle:  
2 rkl maidotonta margariinia
0,5 dl siirappia
Linkitetyt ruoka-aineet: valkokaali/keräkaali, vesi, ruokasuola, riisi (vilja), sipuli, nauta/härkä, meirami, siirappi, mustapippuri, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä. Keitä kaalia kolmen litran kattilassa n. 15 minuuttia.

2. Irrota lehtiä haarukkaa apuna käyttäen sitä mukaa, kun ne kypsyvät.

3. Valuta lehdet ja ohenna lehtiruotia terävällä veitsellä. Silppua pienet sisälehdet täytteeseen.

4. Keitä täytteen riisi kaalin keitinliemessä n. 10-15 minuuttia. Valuta.

5. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipuli, jauheliha, riisi, kaalisilppu ja mausteet.

6. Levitä kaalinlehdet työlaudalle ja pane jokaiselle noin ruokalusikallinen täytettä.

7. Kääri lehdet paketiksi. Käännä ensin sivut sisäänpäin ja rullaa kääryleeksi.

8. Voitele uunivuoka. Lado kääryleet vuokaan saumakohta alaspäin. Valuta pinnalle sulatettua rasvaa ja siirappia.

9. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Käännä kääryleet paiston puolivälissä.