Kaalilaatikko perunasuurimoista resepti

Kaalilaatikko perunasuurimoista
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä reseptissä kaalilaatikon perinteinen riisi korvataan perunasuurimoilla, jotka turpoavat nesteessä uunivuoassa. Tarjoile kaalilaatikon kanssa esimerkiksi puolukoita tai puolukkahilloa.

Ainesosat

1 kg keräkaalia
6 dl vettä
2 tl suolaa
100 g sipulia
400 g jauhelihaa (naudasta)
1,5 dl perunasuurimoita
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
1 rkl siirappia
0,75 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: valkokaali/keräkaali, vesi, ruokasuola, sipuli, nauta/härkä, siirappi, perunatärkkelys(jauho), E330, gluteeniton kaura, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E415, E412, mustapippuri, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Huuhtele ja suikaloi kaali. Hauduta kaalisuikaleita suolalla maustetussa vedessä n. 20 minuuttia, kunnes kaalisuikaleet pehmenevät. Älä kaada vettä pois.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha pannulla.

3. Voitele uunivuoka. Kaada ainekset vuokaan ja sekoita.

4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa  noin 1 tunti.