Kääretorttu resepti

Kääretorttu
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopea gluteeniton ja vehnätön kääretorttu valmistuu perunajauhoista. Kääretorttulevyistä voit koota myös täytekakun.

Ainesosat

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:  
1-2 dl ruokavalioon sopivaa hilloa
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.

3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

4. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista päällimmäinen leivinpaperi.

5. Levitä jäähtyneelle pohjalle hilloa ja rullaa levy leivinpaperin avulla.