Kääretorttu gluteenittomalla jauhoseoksella resepti

Kääretorttu gluteenittomalla jauhoseoksella
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Munaton kääretorttu onnistuu kananmunankorvikejauheella. Täytteeseen voit hillon lisäksi vaahdottaa ruokavalioon sopivaa valmistetta.

Ainesosat

2 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl kananmunankorvikejauhetta
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:  
3 dl vadelmahilloa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, vadelma, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, keinotekoinen aromi, maissitärkkelys, riisijauho, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Vaahdota kädenlämpöinen vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella kulhossa.

2. Lisää joukkoon sokerit koko ajan hyvin vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Älä vatkaa voimakkaasti.

4. Kaada taikina leivinpaperille. Levitä taikina tasaisesti pellille. Paista 225-asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia. Seuraa reunoja paiston aikana, etteivät ne pääse tummumaan.

5. Kumoa kypsä levy heti uunista otettuasi toisen sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä hieman.

6. Leikkaa tarvittaessa vähän reunoja pois, jos ne näyttävät kuivahtaneilta. Levitä täyteaineet levylle ja rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla pötköksi.

7. Laita hyvin peitelty kääretortturulla jääkaappiin hetkeksi ennen tarjolle leikkaamista.