Kahden suklaan kakku resepti

Kahden suklaan kakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kahden suklaakerroksen kakku on suklaan ystävän unelma.

Ohje muokattu Keliakialiiton reseptistä

Ainesosat

Pohja:  
90 g maidotonta margariinia
250 g gluteenittomia keksejä
Vaalea täyte:  
4 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
4 dl laktoositonta vispikermaa
2 rkl sitruunamehua
200 g laktoositonta appelsiinituorejuustoa
Tumma täyte:  
4 liivatelehteä
200 g tummaa suklaata
4 dl laktoositonta vispikermaa
2 rkl vahvaa kahvia
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, sitruuna, appelsiini, kahvipapu, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, ruokosokeri, rapsiöljy, gluteeniton kaura, rypälesokeri, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E472e, E330, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute, liivate-gelatiini (sika), kaakaovoi, riisitärkkelys, riisijauho, kaakaopapu/massa, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
10
kpl

1. Leikkaa leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

2. Valmista pohja. Sulata rasva. Jauha monitoimikoneella keksit murusiksi ja lisää rasvan joukkoon. Sekoita hyvin. Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle.

3. Valmista vaalea täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.

4. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varoen mikroaaltouunissa.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi.

6. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota lehdet kiehautettuun sitruunamehuun.

7. Lisää jäähtyneeseen valkosuklaaseen tuorejuusto, liivateseos ja vaahto. Kaada seos murupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin kahdeksi tunniksi.

8. Valmista tumma täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.

9. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai varoen mikroaaltouunissa.

10. Vatkaa kerma vaahdoksi.

11. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota lehdet kuumaan kahviin.

12. Lisää jäähtyneen tumman suklaan sekaan liivateseos ja vaahto. Kaada seos vaalean täytteen päälle ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään mieluusti seuraavaan päivään.