Kahvi-suklaakakku resepti

Kahvi-suklaakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä kakku on herkutteluun, niin kuin ainesosista voi päätellä. Suklaata ja kahvia, mehukas yhdistelmä.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
200 g maidotonta suklaata
3 dl valmista kahvia
3 dl sokeria
5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: gluteenitonta karkeaa jauhoa (esim. riisi)
Linkitetyt ruoka-aineet: kahvipapu, ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, sokerijuurikaskuitu

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sulata rasva ja sen joukkoon suklaa. Lisää seokseen vielä valmis kuuma kahvi. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman.

2. Yhdistä seokseen sokeri.

3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää ne taikinaan.

4. Vatkaa kananmunat ja vanilliinisokeri omassa astiassa vaahdoksi. Sekoita vaahto taikinaan.

5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Voit käyttää kuivakkumallista tai pyöreää vuokaa.

6. Paista 150-asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia vuoan mallista riippuen. Tarkista kypsyys puutikulla.

7. Kumoa vasta jäähtyneenä.